Inauguració de la segona mostra de la XXII Biennal d’Art Contemporani Català a Sant Cugat del Vallès  

12/05/2021

El Museu Cal Gerrer de la Fundació Cabanas de Sant Cugat del Vallès acull la segona mostra de la XXII Biennal d’Art Contemporani Català, organitzada per Canals-Galeria d’Art, Bonart Cultural i la Fundació Lluís Coromina. La segona part de l’exposició s’inaugura el pròxim divendres 14 de maig a les 18 h, i es retransmetrà en directe per TDT i pel canal de Youtube de TV Sant Cugat.

Igual que la primera part de la mostra, que es va inaugurar el mes de març a l’Espai Isern Dalmau de Barcelona, seu de la Fundació Lluís Coromina,  l’exposició de Sant Cugat del Vallès també ha estat creada sota la curadoria de Josep Canals i la supervisió del crític d’art i editor de Bonart Cultural, Ricard Planas. Així mateix, la mostra exposada al Museu Cal Gerrer també està formada per dues vessants artístiques: per una banda, la selecció d’un conjunt d’autors que han participat al llarg de les vint-i-dues edicions (alguns dels quals només es podran veure en aquesta segona mostra: Carmen Anzano, Martín Carral, Pep Codó, Neus Colet, Carles Delclaux i Maria Fabre) i, per l’altra, el treball videogràfic a l’artista Joan Fontcuber­ta, que mitjançant una pantalla gegant reflecteix la vida i obra dels 591 autors que han passat per la Biennal d’Art Contemporani Català des del 1977. Fontcuberta explica la seva obra audiovisual de la següent forma:

“Aquest vídeo és un homenatge a la Biennal d’Art Català Contemporani, a l’esforç que ha significat i al fervor dels que hi han participat. Però és també una obra de reciclatge crític: la història de la mateixa Biennal es converteix en un material de treball passat pel sedàs del tèrbol motor de recerca de Google. L’estructura és ben senzilla: cada un dels noms dels artistes participants ha estat objecte d’una cerca a Google i s’ha col·leccionat en tots els casos la primera pàgina de resultats que s’obté. La seqüència d’aquestes pàgines, parafrasejant el mandat de la Biennal explicitat abans, ofereix un panorama ampli –del rastre que queda a Internet– de la innovació i creativitat i etcètera. Són les empremtes erosionades pel temps, i per tant un motiu per dilucidar qüestions de reconeixement i memòria”.

Així doncs, la Biennal d’Art Contemporani Català celebra la seva 22a edició amb una doble mostra dissenyada especialment per l’ocasió, la segona part de la qual s’inaugurarà aquest divendres 14 de maig a les 18 h i es podrà visitar fins al 30 d’agost al Museu Cal Gerrer de la Fundacó Cabanas de Sant Cugat del Vallès. L’acte d’inauguració es podrà seguir en directe a través d’aquest enllaç.

Per a més informació de la primera part de la mostra de la XXII Biennal d’Art Contemporani Català, exposada a l’Espai Isern Dalmau de Barcelona, podeu fer clic aquí.@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 A la presentació amic i candidat Llançà @perevilafulcara . Honest i que sap el que és treballar fora de la política! http://t.co/8tGql5gs1A Compartir
@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 El centre cultural la Mercè de Girona acollirà el dijous 23 de gener, a les vuit del vespre, l’acte d’obertura del festival Pepe Sales, dedicat enguany a Juan Eduardo Cirlot i organitzat. Compartir


ART I PAISATGE
FUNDACIÓ LLUÍS COROMINA. C. Girona, 161 - 17820 Banyoles (Girona).
T. 972 58 34 77 - fundacio@fundaciolluiscoromina.org - fundacio@fundaciolluiscoromina.cat - Avís legal