Sopars fossilitzats a ‘Cenae 18’, de Joan Crous

22/11/2017

La Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art acollirà l’exposició Cenae 18, a partir del 9 de desembre i fins al 27 de gener. Un projecte artístic pluridisciplinar, amb vídeos, fotos i escultures d’objectes gastronòmics fossilitzats en vidre per l’artista banyolí Joan Crous, en què destaca la taula d’un banquet. Al mateix temps, es commemoren els 10 anys de l’acció artística Cenae 8, en la qual el menjador de l’antic Celler de Can Roca va ser el marc d’un sopar inspirat en les menges preferides de Josep Pla, en un encontre entre les dues vessants del Rocacorba: la família dels Roca, de la Vall del Llémena, i els Crous, de la zona lacustre de Banyoles. En aquella ocasió, els Roca cuinaven i explicaven els plats. I en Joan Crous va colgar tot aquell sopar de sorra, per desenterrar-lo immortal. El menjar sencer, ampolles, vasos, copes i plats, culleres i forquilles. Tot. Perquè, un cop desenterrat, quan s’exposés, tothom tingués la sensació d’haver visitat una cosa que va ser viva. Un instant tridimensional. Com els cossos sepultats pel Vesuvi a Herculà i Pompeia.

En aquesta ocasió, es duran a terme dos sopars tancats, a càrrec d’El Celler de Can Roca i el Restaurant Ca L’Arpa. Els dos àpats seran fossilitzats a les instal·lacions de Joan Crous a Bolonya, i seran instal·lats en una exposició dinàmica, perquè les peces centrals s’aniran incorporant a mesura que l’artista les tingui realitzades. Tot el procés serà documentat, en una publicació, per Salvador Garcia-Arbós.

Joan Crous va néixer a Banyoles el 1962. Viu i treballa a Bolonya des de fa més de quinze anys. És llicenciat en Història de l’Art i Doctorat en Història Medieval per la Universitat de Barcelona i per la Università di Bologna. S’ha format en diferents estudis d’art a l’Escola Massana, Roumont, Milan, Estrasburg, Praga, Mont-real i Venècia. El seu treball d’artista es concentra i troba inspiració en el món de l’arqueologia. Interessat per la gastronomia antiga, va dedicar la seva tesi doctoral a la gastronomia medieval cavalleresca. El Projecte Cenae ja ha passat per ciutats com Barcelona, ​​Florència, Bolonya, Milà Venècia, París, Estrasburg, Nancy, Mont-real, Corning i Nova York.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dissabte 9 de desembre a les 20 h.@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 A la presentació amic i candidat Llançà @perevilafulcara . Honest i que sap el que és treballar fora de la política! http://t.co/8tGql5gs1A Compartir
@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 El centre cultural la Mercè de Girona acollirà el dijous 23 de gener, a les vuit del vespre, l’acte d’obertura del festival Pepe Sales, dedicat enguany a Juan Eduardo Cirlot i organitzat. Compartir


ART I PAISATGE
FUNDACIÓ LLUÍS COROMINA. C. Girona, 161 - 17820 Banyoles (Girona).
T. 972 58 34 77 - fundacio@fundaciolluiscoromina.org - fundacio@fundaciolluiscoromina.cat - Avís legal