L’exposició fotogràfica ‘CurArt’ de Tino Soriano arriba a la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic

28/05/2024

El fotògraf Tino Soriano presenta l’exposició CurArt a la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic, amb la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina, que ha participat en la coproducció de la mostra, i de Bonart Cultural. La inauguració tindrà lloc el pròxim dilluns 3 de juny a les 13.30 h. L’exposició, que es tracta d’un reportatge fotogràfic realitzat durant les últimes quatre dècades i és un homenatge als professionals del món de la medicina i la sanitat, es podrà visitar durant tres mesos al mateix espai.

L’exposició CurArt és un recull d’imatges realitzades per Tino Soriano, reconegut fotògraf vinculat a la Fundació Lluís Coromina. La mostra, que posa en relleu l’art de curar, i dona visibilitat a l’esforç i la constància dels professionals del món sanitari, és també un retrat de les vivències i situacions de diversos àmbits de la medicina, com ara les visites domiciliàries, la feina dels metges rurals, els serveis d’emergències, i moltes altres facetes que tot sovint queden invisibilitzades. Iniciada fa quaranta anys a l’Institut Mental de Barcelona i finalitzada durant la crisi sanitària de la Covid, l’exposició de Soriano recull imatges de diversos moments d’alguns espais sanitaris del país,  i visibilitza situacions com naixements, defuncions o operacions quiròfans, així com l’ús de les noves tecnologies o el tractament de pacients amb malalties greus, entre d’altres . “Curar és un art i cuidar la salut també”, explica Soriano, que amb aquesta mostra ha volgut realitzar un homenatge i un agraïment a tot el col·lectiu de professionals sanitaris del país.

La mostra de fotografies CurArt, que s’inaugurarà el pròxim dilluns 3 de juny a les 13.30 h a la Facultat de Medicina de Vic, i es podrà visitar fins al divendres 13 de setembre.

Tino Soriano

Guardonat per la UNESCO, Tino Soriano és un fotògraf vinculat a la Fundació Lluís Coromina que ha estat premiat per l’Organització Mundial de la Salut i per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, entre d’altres, gràcies als seus reportatges fotogràfics i la seva tasca divulgativa en el món de la sanitat. Ha treballat como a fotògraf en dotzenes d’hospitals de tot el món i ha col·laborat amb diverses entitats mèdiques, amb l’objectiu de documentar amb espontaneïtat uns espais que són de difícil accés per a les càmeres fotogràfiques. A dia d’avui, Tino Soriano treballa en un projecte sobre medicina tradicional a diversos països amb National Geographic, on hi col·labora des de fa més de vint anys.@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 A la presentació amic i candidat Llançà @perevilafulcara . Honest i que sap el que és treballar fora de la política! http://t.co/8tGql5gs1A Compartir
@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 El centre cultural la Mercè de Girona acollirà el dijous 23 de gener, a les vuit del vespre, l’acte d’obertura del festival Pepe Sales, dedicat enguany a Juan Eduardo Cirlot i organitzat. Compartir


ART I PAISATGE
FUNDACIÓ LLUÍS COROMINA. C. Girona, 161 - 17820 Banyoles (Girona).
T. 972 58 34 77 - fundacio@fundaciolluiscoromina.org - fundacio@fundaciolluiscoromina.cat - Avís legal