Les fotografies de Francesc Guillamet, elbulli, s’inauguren demà l’eat art i el puntal

12/09/2013

IDfrancescguillamet.tr

 

 

 

 

 

 

14 setembre – 18 d’octubre 2013
inauguració divendres 13 de setembre a les 20h.

Després d’exposar a l’IVAM de València, el fotògraf Francesc Guillamet exposa un compendi de les fotografies que han revolucionat la nova percepció de la cuina contemporània. L’autor, que ha elaborat les imatges dels plats-escultura del cuiner Ferran Adrià i, darrerament, dels germans Roca, ens presenta a l’espai Eat Art una tècnica especial la Platino-cròmia, un procediment d’hibridació fotoquímica / digital i que ha comptat amb la col·laboració del també fotògraf i tècnic fotogràfic Carlos Barrantes.

Guillamet és un fotògraf d’una tècnica més que depurada però, sobretot, amb importants coneixements artístics. És a dir, està fora de dubte la seva capacitat autoconscient i la seva inserció no només en la tradició de la història de la fotografia sinó també en la de la història de l’art. Tant és així que la més immediata de les lectures de la seva obra remet a múltiples i suggerents referències procedents de la pintura moderna, en general les del camp de l’abstracció, des de la geomètrica a la surreal, passant per l’expressiva o la lírica.

La fotografia de Guillamet, la seva essència, ens proposa un intens exercici de reconeixement de la realitat, ja que en treballar sobre la revolucionària cuina del Bulli i altres actors de la gastronomia mundial, fomenta una mena d’hiperrealitat de naturaleses estranyes que ens proporcionen imatges d’una enorme potència i de connotacions finalment irreals, molt noves per més que estiguin pròximes a totes les gammes de l’abstracció, especialment la surrealista, així com al gènere de la natura morta al qual, sens dubte, renova gràcies a les originals formes de la cuina actual.

http://www.fundaciolluiscoromina.org
http://www.francescguillamet.com/
http://www.bonart.cat
http://www.carlosbarrantes.com
http://www.farineracoromina.cat/

Activitats – divendres 20 setembre
(19h) Visita comentada de l’artista a l’exposició
(20h) Taula rodona – la nova fotografia gastronòmica
Coordina Salvador Garcia-Arbós

Activitats – divendres 18 octubre (19:30h)
Presentació del llibre de Jaume Coll
amb fotografies de Francesc Guillamet
“Un passeig per la cuina adriànica”

Horari: dimarts a divendres de 16.30h a 20.30h
dissabtes matí 11h a 14h i tadres 16.30h a 20.30h@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 A la presentació amic i candidat Llançà @perevilafulcara . Honest i que sap el que és treballar fora de la política! http://t.co/8tGql5gs1A Compartir
@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 El centre cultural la Mercè de Girona acollirà el dijous 23 de gener, a les vuit del vespre, l’acte d’obertura del festival Pepe Sales, dedicat enguany a Juan Eduardo Cirlot i organitzat. Compartir


ART I PAISATGE
FUNDACIÓ LLUÍS COROMINA. C. Girona, 161 - 17820 Banyoles (Girona).
T. 972 58 34 77 - fundacio@fundaciolluiscoromina.org - fundacio@fundaciolluiscoromina.cat - Avís legal