La Fundació participa en la recuperació de l’ermita de Sant Maurici de la Calç de Porqueres

17/01/2022

La Fundació Lluís Coromina ha participat en la recuperació de l’ermita de Sant Maurici de la Calç, situada al Pujarnol, al terme municipal de Porqueres. Aquest projecte ha estat impulsat pel Centre Excursionista de Banyoles, i ha també comptat amb el suport de la Diputació de Girona, el Bisbat de Girona i l’Ajuntament de Porqueres.

Construïda l’any 1017, l’ermita disposa d’una galeria de finestres al llarg dels dos costats del mur i l’absis singular. Els últims anys, l’edificació havia quedat abandonada i presentava diferents problemes estructurals que podrien haver acabat amb l’esfondrament de la coberta. Gràcies a una inversió de 10.000€ per part de la Diputació de Girona, i també a la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina, s’han pogut dur a terme les obres de recuperació, que han consistit en el canvi de la cobertura i la reparació de paraments de l’ermita.

Paral·lelament a la seva reforma, que ha permès recuperar un edifici romànic històric i que forma part del patrimoni de la comarca, el passat 18 de setembre de 2021 el Centre Excursionista de Banyoles també va recuperar l’aplec tradicional que s’hi celebrava i que aplegava gent de tota la comarca.

 @fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 A la presentació amic i candidat Llançà @perevilafulcara . Honest i que sap el que és treballar fora de la política! http://t.co/8tGql5gs1A Compartir
@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 El centre cultural la Mercè de Girona acollirà el dijous 23 de gener, a les vuit del vespre, l’acte d’obertura del festival Pepe Sales, dedicat enguany a Juan Eduardo Cirlot i organitzat. Compartir


ART I PAISATGE
FUNDACIÓ LLUÍS COROMINA. C. Girona, 161 - 17820 Banyoles (Girona).
T. 972 58 34 77 - fundacio@fundaciolluiscoromina.org - fundacio@fundaciolluiscoromina.cat - Avís legal