Josep Santacreu, reconegut per la seva trajectòria en la cinquena edició dels Premis Respon.cat

18/01/2021

La Fundació Lluís Coromina ha col·laborat en nombroses ocasions amb el Dr. Josep Santacreu i Bonjoch, directiu empresarial català i CEO del grup d’assegurances DKV, que ha estat reconegut per la seva trajectòria personal i professional en la cinquena edició dels Premis de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) a Catalunya de l’organisme empresarial Respon.cat.

Entre altres projectes, Josep Santacreu col·labora amb la Fundació Lluís Coromina com a president de l’organització Plant for the Planet a Espanya i com a membre del consell d’assessors de l’organització NASCO Feeding Minds, ambdues amb seu al coworking de l’Espai Isern Dalmau de Barcelona.

Els Premis Respon.cat han atorgat per tercer any consecutiu aquest premi a la trajectòria personal i el compromís amb la responsabilitat social a Catalunya. En aquesta cinquena edició, aquest guardó i reconeixement ha estat per Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Assegurances, que ha estat un important activista i impulsor de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i que ha demostrat que és possible compaginar la tasca directiva amb l’emprenedoria social empresarial. Santacreu va impulsar fa anys la creació de l’organisme Respon.cat i actualment n’és el president d’honor.

La trajectòria de Josep Santacreu i Bonjoch

Nascut a Guissona el 1958, Josep Santacreu és un reconegut directiu empresarial català que l’any 2016 va rebre la Creu de Sant Jordi per ser un dels impulsors a Catalunya del concepte de responsabilitat social empresarial (RSE) i per la seva tasca directiva en organitzacions socials, sanitàries i econòmiques. També ha col·laborat amb entitats i impulsat iniciatives en els àmbits de l’esport, la cultura, l’acció social i el medi ambient. És conseller delegat del grup d’assegurances DKV i president de la Fundació DKV Integralia. Va ser un dels fundadors a Espanya de Metges sense Fronteres, i també ha promogut l’associació empresarial Respon.cat.

Santacreu és president de la Fundació Ship2B d’emprenedoria i inversió d’impacte social, patró fundador de la Fundació Plant for the Planet a Espanya, membre del Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, vicepresident de l’Associació d’Antics Alumnes d’ESADE i patró de la Fundació Esclerosi Múltiple, entre d’altres. En l’àmbit de la cultura ha treballat per garantir la preservació del Fons KATI, una biblioteca de manuscrits creada a Tombuctú per Ismael Diadié.

 @fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 A la presentació amic i candidat Llançà @perevilafulcara . Honest i que sap el que és treballar fora de la política! http://t.co/8tGql5gs1A Compartir
@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 El centre cultural la Mercè de Girona acollirà el dijous 23 de gener, a les vuit del vespre, l’acte d’obertura del festival Pepe Sales, dedicat enguany a Juan Eduardo Cirlot i organitzat. Compartir


ART I PAISATGE
FUNDACIÓ LLUÍS COROMINA. C. Girona, 161 - 17820 Banyoles (Girona).
T. 972 58 34 77 - fundacio@fundaciolluiscoromina.org - fundacio@fundaciolluiscoromina.cat - Avís legal