El fotògraf Tino Soriano presenta ‘CurArte’, un recull d’imatges del món sanitari

27/11/2020

El fotògraf Tino Soriano publica el llibre CurArte, un recull d’imatges del món sanitari de l’Estat espanyol realitzat durant els últims quaranta anys. El llibre, que ha comptat amb el patrocini de la Fundació Lluís Coromina, ja està disponible a les llibreries i també es pot adquirir a través de la pàgina web de l’artista www.tinosoriano.com.

Publicat per l’editorial Photoclub, CurArte. 40 años fotografiando la sanidad española és un llegat visual únic del dia a dia dels professionals sanitaris i els seus pacients; un recopilatori d’imatges que revelen històries d’amor, generositat, heroisme i improvisació. Amb aquest treball de fotografia documental, Tino Soriano ha volgut reflectir i reconèixer el gran esforç de tot el col·lectiu sanitari espanyol. D’aquesta manera, el fotògraf recull quatre dècades de feina, passió i dedicació del personal dels hospitals, els centres psiquiàtrics o les residències de gent gran. CurArte es tracta d’una publicació sense precedents que recull fotografies on es mostren tot de temàtiques relacionades amb el món de la medicina, des de la tecnologia sanitària més moderna fins a les intervencions quirúrgiques realitzades en les condicions més precàries, entre d’altres.

 

Tino Soriano és un fotògraf vinculat a la Fundació Lluís Coromina que ha estat premiat per l’Organització Mundial de la Salut i per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, gràcies als seus reportatges fotogràfics i la seva tasca divulgativa en el món de la sanitat. Ha treballat como a fotògraf en dotzenes d’hospitals de tot el món i ha col·laborat amb diverses entitats mèdiques, amb l’objectiu de documentar amb espontaneïtat uns espais que són de difícil accés per a les càmeres fotogràfiques. A dia d’avui treballa en un projecte sobre medicina tradicional a diversos països amb National Geographic, on col·labora des de fa més de vint anys.

Al llarg de la seva trajectòria ha obtingut diversos premis, entre ells el del prestigiós World Press Photo, i ha col·laborat amb nombrosos mitjans de comunicació com National Geographic, Time Magazine, El País Semanal, Viajar, El Magazine, Geo, Jano, Paris Match, La Repubblica, Der Spiegel, Smithsonian Magazine o Los Angeles Times, entre molts més. Amb la publicació del llibre Ayúdame a mirar (PhotoClub) va obtenir el premi Nacional de la Confederació Espanyola de Fotografia com a millor llibre de fotografia de l’any 2020. Altres publicacions conegudes del fotògraf són El futuro existe i David contra Goliat, sobre el càncer infantil, o Latidos en un hos­pital i Conectados a la vida, relacionades amb diverses temàtiques sobre del món de la medicina. Amb Photoclub també ha publicat Los secretos de la fotografía de viajes i Fotografía con una sonrisa.@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 A la presentació amic i candidat Llançà @perevilafulcara . Honest i que sap el que és treballar fora de la política! http://t.co/8tGql5gs1A Compartir
@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 El centre cultural la Mercè de Girona acollirà el dijous 23 de gener, a les vuit del vespre, l’acte d’obertura del festival Pepe Sales, dedicat enguany a Juan Eduardo Cirlot i organitzat. Compartir


ART I PAISATGE
FUNDACIÓ LLUÍS COROMINA. C. Girona, 161 - 17820 Banyoles (Girona).
T. 972 58 34 77 - fundacio@fundaciolluiscoromina.org - fundacio@fundaciolluiscoromina.cat - Avís legal