El Consell Comarcal del Pla de l’Estany i la Fundació Lluís Coromina impulsen les beques ‘SomOnze’

11/03/2021

L’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha convocat el programa de beques ‘SomOnze’, destinat als onze municipis de la comarca, amb l’objectiu de fomentar la creativitat i promoure el desenvolupament i la consolidació de projectes artístics i culturals en el territori. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Fundació Lluís Coromina, que ha ofert el seu assessorament durant el procés de creació de les beques i que, gràcies a la seva experiència en el món artístic i la recerca de recursos, coordinarà l’activitat en l’àmbit públic i privat.

Durant les properes setmanes s’obrirà la convocatòria dels projectes, que tindrà una dotació econòmica de 15.000 € i es dividirà en quatre categories per tal de ser accessible a tot el teixit cultural del territori:

  • Beca per a la creació artística en les disciplines de teatre, dansa i circ.
  • Beca per a la creació d’arts plàstiques i audiovisuals.
  • Beca per a la creació i difusió musicals.
  • Beca per a l’edició de publicacions que promocionin el territori i la comarca.

Les diferents beques es concediran per concurrència pública i es dirigeixen a totes aquelles persones i col·lectius vinculats al Pla de l’Estany que vulguin desenvolupar propostes rellevants de creació, producció, exhibició i difusió de les arts amb vocació de professionalització i voluntat de projecció exterior (itinerància, divulgació, edició i gires), en un moment en què el sector cultural viu una situació complicada per la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.

L’acte de presentació de les beques s’ha dut a terme aquest dijous 11 de març i ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, la consellera de cultura Anna Garcia, i el director de la Fundació Lluís Coromina, Ricard Planas. El president del consell comarcal ha destacat que “aquest és un primer pas d’un projecte que s’ha desenvolupat des de l’àrea de Cultura i que demostra que existeix una ferma voluntat política de protegir aquest bé essencial per a la societat”, i ha afegit que “aquesta iniciativa tindrà continuïtat en el futur; volem que creixi i que els ajuntaments s’hi vagin sumant i hi hagi un retorn”. Per la seva banda, Anna Garcia ha explicat que “el Pla de l’Estany es caracteritza pel seu gran dinamisme cultural i el que volem és ajudar-lo i protegir-lo perquè una societat culta és més lliure i més crítica”, i ha agrait el suport a la Fundació Lluís Coromina i als diferents professionals que formen part del jurat. Finalment, Ricard Planas ha mostrat la voluntat de seguir participant i potenciant el projecte des de la fundació, i ha expressat que “la comarca del Pla de l’Estany és plena de referents artístics de totes les disciplines, per això estem bolcats per ajudar a visibilitzar aquest potencial cultural i social”.

Les bases del programa de beques ‘SomOnze’ es troben actualment en fase d’exposició pública perquè el sector pugui participar-hi i fer-hi aportacions i, un cop aprovades en el ple del Consell Comarcal, es fixarà el termini per presentar les sol·licituds. Quan es concedeixin els ajuts, els projectes s’hauran d’executar en un termini màxim d’un any.@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 A la presentació amic i candidat Llançà @perevilafulcara . Honest i que sap el que és treballar fora de la política! http://t.co/8tGql5gs1A Compartir
@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 El centre cultural la Mercè de Girona acollirà el dijous 23 de gener, a les vuit del vespre, l’acte d’obertura del festival Pepe Sales, dedicat enguany a Juan Eduardo Cirlot i organitzat. Compartir


ART I PAISATGE
FUNDACIÓ LLUÍS COROMINA. C. Girona, 161 - 17820 Banyoles (Girona).
T. 972 58 34 77 - fundacio@fundaciolluiscoromina.org - fundacio@fundaciolluiscoromina.cat - Avís legal