Calendari Solidari Fundació Estany

22/10/2013

avui a les 20h es presenta a la Fundació Lluís Coromina – espai eat art el calendari solidari de la Fundació Estany.

Els protagonistes són persones del Pla de l’Estany que destaquen per la seva trajectòria professional i personal acompanyats de persones amb discapacitat intel·lectual. Els escenaris són espais de la comarca que són rellevants pels protagonistes.

El procés de creació ha estat divertit, complicat en alguns moments, però sobretot ha sigut IL·LUSIONADOR. Per uns moments hem apropat el món de la discapacitat a àmbits com la cultura, l’esport, la gastronomia, … compartint converses, punts de vista i una bona estona.

La intenció d’aquesta exposició i del calendari, a part de la difusió i d’aconseguir fons econòmics, és transmetre una mirada més enllà de la discapacitat, des de la inclusió i el compromís social. Cada fotografia guarda una història al darrera però totes comparteixen la mateixa mirada: situar la discapacitat des d’una perspectiva més positiva; aquest és el nostre objectiu!

Fundació Estany és l’impulsora del Calendari Solidari. Entitat sense ànim de lucre i d’iniciativa social que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Promou projectes i activitats que afavoreixin la seva inclusió social i impulsa activitats d’informació i sensibilització ciutadana.

EL FOTÒGRAF

Jaume Lis, nascut el març del 1981 i amb estudis de fotografia realitzats a l’escola IDEP de Barcelona i a l’ERAM de Salt, és el responsable de la secció de fotografia a Foto Lis, on aplica un concepte de fotoreportatge

Aquest fotògraf ja forma part de la nova era digital i, tot i que va començar a treballar durant l’era analògica, el seu objectiu és intentar aplicar tot tipus de tècniques (arts plàstiques, dibuix, graffiti, il·lustració, etc.) a les seves fotografies, per tal d’innovar i trobar diferents mètodes de representar el projecte de cada client.

Col·laborador habitual amb Fundació Estany. Per segon any consecutiu és el responsable de les fotografies i el disseny del Calendari Solidari. A través del seu objectiu, ha aconseguit captar moments únics entre els personatges del Calendari Solidari. Amb aquestes fotografies aconsegueix transmetre una mirada diferent de la discapacitat; una visió positiva, inclusiva i de responsabilitat social.

 

ELS DUETS

Kitsch i Marcel Congost

Jordi Gimferrer i Sandra Planas

Cor de Teatre i Marta Sallent

Judit Vergés i Roser Fontanils

Esther Guerrero i Juan Gallardo

Lluís Coromina i Joan Viñolas

Alba Bosch i Carmelita Puigdemont

Colla Castellera Esperxats de l’Estany i Jordi Saubí

David Marcé, Lídia Vilà, Dani Bermúdez, Gerard Puigdemont i Joel Comas

Isaki Lacuesta i Judit Joyera

Tino Soriano i Jordi Miguel

Pere Arpa i Teresa Comas

 

ELS CONVIDATS

Cor de Teatre: molt més que un grup vocal és una companyia que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic i que treballa des de fa 15 anys en la recerca de noves sonoritats, que experimenta amb el seu potencial expressiu i la interpretació. Amb l’espectacle Operetta ha actuat als principals teatres i auditoris del nostre país a fet temporada al Theatre Antoine de París i aquest novembre inicia una gira internacional de 5 mesos de durada.

Lluís Coromina: empresari i president de la Fundació Lluís Coromina destaca pel seu paper compromès en el món de les arts i en la preservació del medi natural i dels animals. Fundador d’El Puntal – Laboratori de les Arts i l’Espai Eat Art, creador d’un centre d’acollida temporal d’animals, col·labora en projectes de Fundació Estany i Mas Casadevall i ha col·laborat en projectes humanitaris a nivell internacional.

Kitsch: grup de rock amb més de 20 anys d’història creat l’any 1985 per Lluís Costabella i Joan Pairó. Fidel a l’estil que  el va donar a conèixer ha sabut innovar i s’ha mantingut actiu fins a l’actualitat en el panorama musical català.

Esther Guerrero: atleta especialista en 800m llisos, forma part del grup d’atletes del FCB i ha estat en vàries ocasions campiona d’Espanya.

Colla Castellera Esperxats de l’Estany: primera colla castellera de la comarca del Pla de l’Estany que amb nomes un any de vida han aconseguit fer castells de 6. Com diu el lema casteller “força,equilibri, valor i seny” i sobretot, treball en equip.

Pere Arpa: cuiner que dirigeix el Restaurant-Hotel Ca l’Arpa. Format amb cuiners com Joan Piqui i Martin Berasategui, realitza una cuina senzilla de productes de qualitat. Guardonat l’any 2006 amb una Estrella Michelin.

Judit Vergés: campiona del món sub-20 de salvament i socorrisme, guanyadora de diverses competicions internacionals de salvament i socorrisme i membre de l’equip estatal de la Federació Espanyola.

Alba Bosch: reconeguda soprano formada a Londres i que actualment combina concerts amb la docència a l’Escola Municipal de Música de Torroella de Montgrí.

David Marcé: actor format a l’Aula de Teatre de Banyoles i a l’Institut del Teatre de Barcelona, ha treballat en diferents muntatges teatrals al Teatre Goya, al Teatre Nacional de Catalunya, al Teatre Poliorama. Actualment és membre de la Cia Dei Furbi. També ha fet incursions a la televisió, entre elles, el Club Super 3.

Tino Soriano: fotògraf professional especialitzat en fotoperiodisme i temes de viatge. Treballa per la National Geographic Society i ha obtingut premis per la seva obra fotogràfica de la UNESCO, l’OMS i la fundació World Press Photo entre d’altres.

Isaki Lacuesta: director de cinema guardonat amb diversos premis com el premí Gaudí (2010) pel millor guió, la Conquilla d’Or al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià (2011) i Premi Nacional de Cinema (2012).

Jordi Gimferrer: artista banyolí que ha participat en diferents organitzacions culturals com la Llotja del Tint o el Club XX. Col·labora en diferents publicacions i edicions bibliogràfiques de museus i galeries d’art i és autor i coautor de diferents llibres dedicats a pintors de la comarca del Pla de l’Estany. Col·laborador habitual de Fundació Estany a través de les seves exposicions.

Invitacio_Calendari Solidari@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 A la presentació amic i candidat Llançà @perevilafulcara . Honest i que sap el que és treballar fora de la política! http://t.co/8tGql5gs1A Compartir
@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 El centre cultural la Mercè de Girona acollirà el dijous 23 de gener, a les vuit del vespre, l’acte d’obertura del festival Pepe Sales, dedicat enguany a Juan Eduardo Cirlot i organitzat. Compartir


ART I PAISATGE
FUNDACIÓ LLUÍS COROMINA. C. Girona, 161 - 17820 Banyoles (Girona).
T. 972 58 34 77 - fundacio@fundaciolluiscoromina.org - fundacio@fundaciolluiscoromina.cat - Avís legal