Art i Paraula, la nova exposició itinerant de la Fundació Lluís Coromina

02/11/2021

La Fundació Lluís Coromina presenta l’exposició Art i Paraula, una mostra itinerant d’art contemporani i poesia catalana que neix amb l’objectiu de donar a conèixer els vincles existents entre diversos artistes visuals i poetes de Catalunya, com Salvador Espriu, Francesca Llopis, Joan Oliver, Amèlia Riera, Guinovart o Maria Mercè Marçal, entre molts altres. La nova exposició de la Fundació s’inaugurarà el pròxim dijous 4 de novembre (19 h) a la Factoria Cultural de Terrassa, i comptarà amb l’espectacle de veu i dansa Paraula viva de les artistes catalanes Neus Borrell i Mireia de Querol. Comissariada per Fina Duran, Jesús Galdón i Martina Morittu, la mostra es podrà visitar fins al 23 de gener del 2022 i ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Centre Cultural de Terrassa, així com amb el suport de la Fundació Josep Guinovart, la Fundació Felícia Fuster, Òmnium Cultural i la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya.

Amb l’objectiu de crear un recorregut que permeti donar a conèixer les obres d’artistes i poetes de diferents generacions i llenguatges de la cultura catalana, la mostra Art i Paraula / 11 artistes i 11 poetes busca trobar els límits entre el poema visual i el poema literari a través de les mirades d’onze artistes visuals, que dialoguen amb les obres de poetes com Ausiàs March, Salvador Espriu o J. V. Estellés, entre d’altres. Amb aquesta iniciativa, la Fundació Lluís Coromina vol promoure les obres d’alguns dels representants més destacats de l’art i la poesia de Catalunya, i apropar aquestes dues vessants artístiques a nous públics a través d’una proposta interdisciplinària que també inclourà activitats performatives i actuacions, com la que tindrà lloc el dia de la inauguració.

El dijous 4 de novembre a les 7 de la tarda, l’exposició itinerant Art i Paraula iniciarà el seu recorregut a la Factoria Cultural de Terrassa amb l’actuació Paraula viva. Poemes cantats i dansats de la cantant Neus Borrell i la ballarina Mireia de Querol, un diàleg entre veu i cos creat a partir dels textos de tres poetes femenines que formaran part de la mostra: Maria Mercè Marçal, Felícia Fuster i Àngels Moreno.

L’exposició, que també comptarà amb una obra de l’artista banyolí Lluís Vilà, es podrà visitar fins al 23 de gener del 2022 a Terrassa. Més informació en aquest enllaç.

Obra de Lluís Vilà@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 A la presentació amic i candidat Llançà @perevilafulcara . Honest i que sap el que és treballar fora de la política! http://t.co/8tGql5gs1A Compartir
@fundaciocoromina · 23 de maig de 2014 El centre cultural la Mercè de Girona acollirà el dijous 23 de gener, a les vuit del vespre, l’acte d’obertura del festival Pepe Sales, dedicat enguany a Juan Eduardo Cirlot i organitzat. Compartir


ART I PAISATGE
FUNDACIÓ LLUÍS COROMINA. C. Girona, 161 - 17820 Banyoles (Girona).
T. 972 58 34 77 - fundacio@fundaciolluiscoromina.org - fundacio@fundaciolluiscoromina.cat - Avís legal